Karin Bloemen – Geen kind meer (Kluis van de flops)

Credits: VARAGRAM

Vandaag openen we de Kluis van de Flops voor de Nederlandse cabaretière en zangeres Karin Bloemen met ‘Geen kind meer’. Het nummer werd geschreven door Jan Boerstoel voor een televisieprogramma dat uiteindelijk nooit werd gemaakt. Vervolgens bood Boerstoel het nummer vervolgens aan Karin Bloemen aan. De man van Karin, Marnix Busstra, schreef hierna de muziek bij het nummer.  ‘Geen kind meer’ werd uitgebracht op het album ‘La on Tour’ van Karin Bloemen (1996).

De tekst van het nummer gaat over de gevoelens van een dochter kort nadat haar moeder is overleden. Het is dan ook geen wonder dat het nummer ook vaak gekozen werd tijdens een uitvaart. In 1996 won het nummer de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied van dat jaar. Hoewel ‘Geen kind meer’ de Nederlandse hitlijsten niet wist te halen, bleek het nummer populair en kreeg veel airplay.  Zo staat het sinds het begin van de Radio 2 Top 2000 in 1999 onafgebroken in de lijst, met een 152e plaats in 2007 als hoogste notering.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Jonas Blue x Galantis x Zoe Wees – Mountains (Teaser)

Het is alweer vier jaar terug dat Jonas Blue te vinden was in de Nederlandse hitlijsten. Dat was met het nummer ‘Ritual’ uit 2019, die hij samen maakte met Rita Ora en Tiësto.   De Britse DJ/ producer Jonas Blue brak door in 2015 met zijn deephouse-versie van ‘Fast car’, een nummer van Tracey Chapman. Deze song uit 1988 was het één van de favoriete nummers van zijn moeder. Samen met Dakota blies hij het als dance track een nieuw leven in. Het nummer bereikte in Nederland de top tien. Ook scoorde Blue met hits als ‘Perfect Strangers’, ‘Mama’ en ‘Polaroid’. De nieuwe singel van Jonas Blue heet ‘Mountains’, waarvoor hij de hulp inriep van Zoe Wees en Galantis.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Nederpop Hit ABC: Bakermat

Credits: Robin Krahl

Hitzound geeft een alfabetisch overzicht van de meest succesvolle Nederpop acts. Met de meest populaire Nederlandse zangers, zangeressen, bands en rappers vanaf 1965 tot nu. We vervolgen het Nederpop hit ABC archief na Babe met:

Bakermat

In het Nederpop Hit ABC Dossier werpen we vandaag de spotlights op Bakermat. Dit is de artiestennaam van Lodewijk Fluttert. Bakermat is een bekende Nederlandse DJ en muziekproducent. Zijn muziek is een mengeling van elektronische muziek, Deephouse en techno. Daarnaast zijn er ook invloeden van jazz en soul hoorbaar in zijn muziek.  Hij begon zijn muzikale carrière tijdens zijn studieperiode Algemene Sociale Wetenschappen in Utrecht, waar hij in zijn vrije tijd met succes optrad als DJ.

Zijn eerste EP ‘Zomer’ werd in eerste instantie niet opgepikt, maar met de volgende was het helemaal raak: ‘Vandaag’. In dit nummer was een sample verwerkt van de I Have A Dream-toespraak van Martin Luther King. Het nummer ‘One day’ (Vandaag) werd uitgeroepen tot Alarmschijf en behaalde de tweede plaats in de Nederlandse Top 40. Daardoor werd ook het nummer ‘Zomer’ herontdekt. In 2013 volgde zijn EP ‘Uitzicht’, met een sample van de Apollo 8 Genesis voordracht door astronauten Bill Anders, Jim Lovell en Frank Borman.

In 2014 tekende Bakermat bij het platenlabel Dirty Soul Music. Als resultaat verscheen daar zijn singel ‘Teach me’, geïnspireerd door gospel, soul, blues en jazz. Hij maakte voor het nummer ook gebruikt van samples van de Amerikaanse gospelzangeres Shirley Caesar. Een jaar later toert hij door Amerika met zijn ‘Another Man Tour’. 

In de zomer van 2016 werkt hij samen met de Britse zanger Alex Clare op de singel ‘Living’. Het nummer haalde de Tipparade. Een jaar later brengt hij ‘Don’t want you back’ uit met Kiesza. In 2020 verschijnt zijn debuutalbum ‘The Ringmaster’. In 2021 werkt hij samen met de Amerikaanse zanger Nic Hanson op de singel ‘Walk that way’, dat ook de Tipparade haalde.

Meest succesvol in de Nederlandse Top 40:

01VANDAAG (ONE DAY)201320 wk. – 02
02TEACH ME201504 wk –  35
03DON’T WANT YOU BACK (Kiesza)2017TIPPARADE
04LIVING (Alex Clare)2016TIPPARADE
05ZOMER2013TIPPARADE

De meest gestreamde song van Bakermat is ‘Baiana’ met zo’n 380.000.000 streams. Dat is zo’n 200.000.000 streams meer dan ‘Vandaag’.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Joost Klein – Europapa (eerste rehearsal ESF 2024)

Credits: Eigen Beheer, Joost Klein

De eerste videobeelden van de repetitie van Joost Klein in de Malmö Arena zijn online gezet. Joost geeft niet alles prijs in de preview, maar in de clip via TikTok zien we Klein ook hakken op het eurovisie podium. Klein treedt op in zijn strakblauwe pak met puntschouders, met naast hem Appie Mussa, die te zien is in een blauw kippenpak. Hij gaat in deze outfit als toetsenist optreden. In de kleurrijke strakke visuals komen onder meer een curryworst voorbij, maar ook een vastgelopen Windows-scherm. Ook zullen er twee in het wit geklede dansers in trainingspak naast Klein op het podium komen.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Purple Disco Machine ft Shenseea – Honey Boy (Teaser)

Credits: KimThaya

Deze vrijdag dropt Purple Disco Machine een nieuwe singel! Voor ‘Honey boy’ roept de Duitse DJ en producer de hulp in van Shenseea en de muzikale duizendpoot Nile Rodgers. Ook Benjamin Ingrosso werkt mee aan het nummer. De track is na ‘Beat of your heart’ de tweede release voor Purple Disco Machine dit jaar.  De Duitser heeft ruim een miljard streams op zijn naam staan en bijna 12 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Deze herfst toert hij met zijn Paradise Tour door bijna heel Europa. Zo ook in Nederland! Op zaterdag 1 november staat Purple Disco Machine in de Melkweg in Amsterdam. Check de teaser van ‘Honey boy’ hier . . . .

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved

 

The Kinks – Mr. Pleasant (Flashback 1967)

Credits: Pye records

Terug naar 29 april, maar dan in 1967! Op deze dag komen The Kinks binnen in de Veronica Top 40 met ‘Mr.Pleasant’.  Het nummer is een commentaar met een knipoog over de snobs en niveau riche.  Deze satirische boodschap was min of meer ook één van de eerdere singels, ‘A well respected man’ (1965) te horen.  Ray Davies schreef ‘Mr.Pleasant’, net als het B-kantje trouwens: ‘This is where I belong’. De singel kwam uit in Amerika en Europa, maar vreemd genoeg niet tegelijkertijd met Engeland. Daar verscheen het nummer pas een half jaar later op vinyl, maar dan als B-kantje van ‘Autumn almanac’.

Ray Davies kon je ook wel de drijvende kracht noemen achter de popgroep The Kinks. De band vierde zijn successen voornamelijk in de jaren 1964-1975. Davies was verantwoordelijk voor vrijwel alle composities die de groep op de plaat heeft gezet. Zijn songteksten kenmerken zich vooral door een ironische houding ten opzichte van de Engelse middenklasse. Naast ‘Mr.Pleasant’ en ‘A well respected man’ hoorde je dat bijvoorbeeld ook terug in ‘Dedicated follower of fashion’. (1966) The Kinks scoorden een grote hit met ‘Mr.Pleasant’ in Nederland: het nummer bereikte de 2e plaats in de Veronica Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Miss Montreal – Samen één (Teaser)

Aanstaande vrijdag 3 mei brengt Miss Montreal haar nieuwe singel ‘Samen Één’ uit. Dit nummer is een liefdevolle ode aan haar partner en aan het leven dat ze momenteel leidt.  “‘Samen Één’ gaat over het feit dat ik jarenlang alleen maar aan mijn carrière heb gewerkt. Ik dacht dat liefde niet voor mij was weggelegd en voelde me naast optreden vaak best eenzaam. Ik had geen invulling voor mijn vrije dagen; ik wachtte letterlijk tot ik weer mocht optreden. Door iemand die ik heb ontmoet, ben ik nu verslaafd aan golfen, de zee, water, kiten en zeilen. Dat heeft mijn leven positief veranderd. Nu is er meer dan alleen maar Miss Montreal; er is liefde en ruimte om te reizen en gave dingen te doen. Vroeger had ik nooit gedacht dat dit mij zou overkomen.” aldus Miss Montreal.

Naast het uitbrengen van haar nieuwe singel kondigt ze ook aan dat er later dit jaar een album verschijnt. Momenteel is Miss Montreal druk bezig met haar volledig uitverkochte theatertour.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

Credits: AgentsAfterAll

 

Sister Sledge – We are family (Paradeplaat 1979)

Credits: Cotillion

Terug naar 21 juni, maar dan in 1979! Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘We are family’ van Sister Sledge. Het nummer is geschreven door Chic-koppel Nile Rodgers en Bernard Edwards. De twee mannen produceerden het nummer ook.  De track was de titelsong van hun LP ‘We are family’. De dames zijn in het echt ook zusters: Kathy, Debbie, Joni en Kim Sledge, afkomstig uit het Amerikaanse Philadelphia. Hun oma, Viola Williams, was een gevierd operazangeres.  Sister Sledge werd in 1972 opgericht. Drie jaar later kwam hun eerste LP ‘Circle of love’ uit. Het grote succes kwam bij de release van het derde album ‘We are family’.

De eerste singel van dit album was ‘He’s the greatest dancer’ en werd een internationale hit. In Amerika behaalde dit nummer de 9e plaats.  Ook in Nederland bleef het nummer niet onopgemerkt: het werd een Alarmschijf én haalde de hitlijst. De opvolger werd ‘We are family’, dat het in Amerika schopte tot een tweede plek in de Billboard Hot 100. Donna Summer bleek daar echter net te sterk met ‘Hot stuff’.  Maar niet getreurd voor de groep, want ‘We are family’ werd zowel in Amerika als Engeland bekroond met een gouden plaat. Het nummer is later o.a. gecoverd door The Spice Girls. ‘We are family’ is ook de naamgever van de We Are Family Foundation, een liefdadigheidsinstelling, in 2001 opgericht door Nile Rodgers. De singel behaalde in 1979 de 14e plaats in de Nederlandse Top 40. ‘We are family’ werd later onder andere gebruikt in de film The Full Monty (1997).

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Troye Sivan – Wherever pleasure takes you (Teaser)

Zo heel veel is er nog niet bekend van het nummer, maar op 16 mei lanceert Troye Sivan zijn nieuwe singel ‘Wherever pleasure takes you’. Aan de track werkt Mura Masa mee. Verder schijnt een groot ijsmerk er iets mee te maken hebben? Het wordt zijn eerste nieuwe singel na het album ‘Something to Give Each Other’, met daarop hits als ‘Rush’ en ‘Got me started’. Troye Sivan komt binnenkort naar Nederland! Wegens de grote vraag naar kaarten is de show van Sivan in AFAS Live verplaatst naar Ziggo Dome in Amsterdam. De datum van het concert, donderdag 20 juni, blijft hetzelfde. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor het concert in Ziggo Dome.  Zeker en vast gaat Sivan ‘Wherever pleasure takes you’ daar zingen voor zijn fans….

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

https://www.tiktok.com/@troyesivan/video/7362629538863385898
 

Art Garfunkel – A Heart in New York (Alarmschijf 1981)

Credits: CBS

Op 22 augustus, maar dan in 1981, ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘A heart in New York’ van Art Garfunkel. Het nummer werd geschreven door Benny Gallagher en Graham Lyle en was te vinden op zijn vijfde solo album ‘Scissors cut’. Het nummer 1 hit ‘Bright eyes’ was op de Amerikaanse persing van het album te vinden. Zo niet op de Europese persing.  De Schotse songwriters Gallagher & Lyle waren geen onbekenden. Als duo waren ze in de tweede helft van de seventies internationaal succesvol met singels als ‘Heart on my sleeve’ en ‘I wanna stay with you’. Het album ‘Scissors cut’ was in Amerika niet echt succesvol; in ons land haalde de plaat de 14e plaats in de Nederlandse Album chart. Het nummer ‘A heart in New York’ was de laatste succesvolle solo singel van Art Garfunkel in de Nederlandse Top 40, waar het de 29e positie behaalde.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved

 

Sloper – Never Alone

Credits: Warner Music

‘Never alone’ is de nieuwe singel van Sloper. De groep werd in 2018 gevormd door twee roemruchte drummers uit de Lage Landen: Triggerfinger’s Mario Goossens en Golden Earring’s Cesar Zuiderwijk. Ze sloegen de handen ineen op een moment dat de respectievelijke “hoofd-acts” van beide heren besloten een (sabbatical) break te nemen van het lange en intense toeren. Hun nieuwe singel ‘Never alone’ is vers genoteerd in de TIP 40 van Hitzound.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Luv – Casanova (Flashback 1979)

Credits: Philips

Voor deze flashback gaan we terug naar 28 april, maar dan in 1979!  Luv’  komt binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Casanova’.  Het nummer werd geschreven door Janschen & Janschens. Achter dit tweetal gingen Hans van Hemert en Piet Souer schuil.  Het stond op de LP ‘Lots of Luv’ , het tweede met platina bekroonde album van de groep. Luv’ stond in deze periode aan het toppunt van hun populariteit. Niet alleen in Nederland waren Marga Scheide, José Wijdeven en Patty Brard zeer succesvol; maar ook internationaal. Geen wonder dat het trio dan ook de beste Nederlandse export act werd van 1979.

Van Hemert zag enkele jaren eerder tijdens het programma Musikladen het damestrio Silver Convention optreden. Met Piet stelde hij een Nederlandse tegenhanger samen: Luv’!  Het trio was een vrolijke, frisse en spontane meidengroep, bestaande uit Marga Scheide, José Wijdeven en Patty Brard. ‘My man’ werd in 1977 hun eerste singel en nog een bescheiden hit. Maar na ‘Dream dream’ (ook 1977) was Luv’ niet meer te stoppen! ‘U O Me’, ‘You’re the greatest lover’ nummer 1) en ‘Trojan horse’ (nummer 1) werden mega hits. Die laatste, ‘Trojan horse’, werd ook gebruikt in de soundtrack van de film Spetters (1979), geregisseerd door Paul Verhoeven.  De opvolger ‘Casanova’ was top tien in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Denemarken. In Duitsland werden er meer dan 300.000 singels van verkocht. In de Nederlandse Top 40 noteerde Luv’ de 6e plaats.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Week :  17

HAMMER TO THE HEART – Teddy Swims

Hitzound Top 40

Brand New

Eurovision Songcontest

Summer Hits

Hitzound Smash Archief

Flashback The 60s, 70s 80s

Homo Top 100

Latest Tweets

NL Top 200

Google ad







Translate »