John Newman - Come And Get It

Nieuwe Single Release : JOHN NEWMAN – Come And Get It

Op 1 juni gaat de nieuwe single van John Newman in primeur! Titel van de brand new single is “Come And Get It” en is voor het eerst te beluisteren via Capital FM. John is in Nederland vooral bekend van zijn hit “Love Me Again”, dat het in 2013 schopte tot 3FM Megahit. De nieuwe single “Come And Get It” is een voorproefje van zijn nieuwe album en die heeft volgens Newman "better grooves, better basslines and better hooks". Hij vervolgt: "It's part of a record, I've made a new project and a new record and the intention for that record was to make a record that felt good to me in the sun, in the car driving, and I thought what better place to do that than Los Angeles.I worked with some incredible, incredible people, incredible musicians that I would never dream of working with and sat in the chair and produced them guys and it was hard to get my head focused when I had such good musicians in! Deze zomer staat John Newman op Rock Werchter, dat gehouden wordt van 25 tot en met zondag 28 juni, traditiegetrouw in het Vlaamse dorpje Werchter.

 

Tinie Tempah ft. Jess Glynne - Not Letting Go

Nieuwe Single Release : TINIE TEMPAH ft. JESS GLYNNE – Not Letting Go

Na zijn buzz singles “Flash“ en “It’s Peak“, lanceert Tinie Tempah zijn brand new single “Not Letting Go”. Voor de vocals schakelde hij niemand minder dan Jess Glynne in, die momenteel een hit scoort in Nederland met “Hold My Hand”. De Britse rapper en producer Tinie Tempah scoorde inmiddels zelf al 3 hits in Nederland, waarvan “Miami 2 Ibiza”(2010) de grootste hit werd. In 2013 bracht hij zijn debuutalbum Demonstration uit. Het nummer “Not Letting Go” is een voorproefje van het derde studio album van Tempah, dat later dit jaar verschijnt . De video is geregisseerd door Charlie Robins en Joe Alexander en ging op 29 mei in première. Check`m hier bij Hitzound.

Foo Fighters - Feast and the Famine

Nieuwe Single Release : FOO FIGHTERS – The Feast And The Famine

Deze week nieuw op de playlist van 3FM zijn de mannen van The Foo Fighters. Titel van hun nieuwe single is “The Feast And The Famine” en is afkomstig van het nieuwe album Sonic Highways . Het achtste studio album is geproduceerd door Butch Vig en Foo Fighters. Om inspiratie op te doen voor de plaat maakte de band een road trip door Amerika, waarbij ze 8 steden met een bijzondere muzikale en culturele historie hebben bezocht, waaronder Chicago, New York en Nashville. In elke stad werd een song geschreven én opgenomen, met hulp van o.a. Joe Walsh (L.A.), Gary Clark Jr. (Austin) en Zac Brown (Nashville). Over het album vertelt Dave Grohl: "This album is instantly recognizable as a Foo Fighters record, but there's something deeper and more musical to it. I think that these cities and these people influenced us to stretch out and explore new territory, without losing our ‘sound'.” Check de nieuwe single “The Feast And The Famine” hier bij Hitzound.

Galantis is Dance Tip met "Peanut Butter Jelly"

Nieuwe Single Release : GALANTIS – Peanut Butter Jelly

Het Zweedse producer duo Galantis is 2015 wel heel goed begonnen. Na hun hit single “Runaway”(You&I) staan Christian “Bloodshy” Karlsson en Linus Eklöw nu in de spotlights met “Peanut Butter Jelly””, dat nu is uitgeroepen tot de verse Dance Tip van 3FM DJ Rámon. Het nummer verschijnt ook op het later dit jaar te verwachten debuutalbum Pharmacy. De DJ motiveert op de 3FM site zijn keuze als volgt: "Ken je I Think I Like It van Fake Blood nog? Die sfeer voel ik heel erg bij deze track. Wat een vrolijke dance plaat! Mocht je ze willen zien: dit weekend staan ze op Emporium in Wijchen. Verder moet je Galantis vooral NIET in de keuken zetten. Boterham met pindakaas en jam... koekoek!" Vandaag check je Galantis op het Emporium Festival in Wijchen.

Fresku - Ik Wil

Nieuwe Single Release : FRESKU – Ik Wil

Fresku primeurt zijn nieuwe single “Ik Wil”. De track is het startpunt van zijn derde album, de voorlopige kroon op Fresku’s werk. De clip bij het nummer, uiteraard geregisseerd door partner in crime Teemong, ging in primeur bij 3voor12 op 3FM. Dit derde album Nooit Meer Terug is bij voorbaat al een van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums van 2015. Het ligt in het verlengde van zijn twee voorgangers. Opnieuw wisselt Fresku gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling - waarbij het accent misschien wel meer dan ooit op de ernst ligt. Zelf omschrijft Fresku Nooit Meer Terug als een album dat vooral over angst gaat: angst om als artiest niet meer mee te tellen, om teveel projecten tegelijk te willen, om als vader tekort te schieten, om niet mee te komen in de Hilversumse media-wereld. Ondertussen denkt hij alweer zijdelings aan nieuwe projecten, aan de film die hij met Teemong wil maken, aan de workshops die hij moet geven. Maar de hoofdmoot is en blijft muziek, met Nooit Meer Terug als voorlopige kroon op zijn werk. De nieuwe single “Ik Wil” check je hier bij Hitzound.

 

3FM Airplay Chart (week 22)

Week: 22    Datum: 29-5-2015

             
            plays
1     NW   Do You Remember Jarryd James 55
2     NW   Bad Blood Taylor Swift ft. Kendrick Lamar 35
3   4   Lean On Major Lazer 34
4   1   Sweet Sunshine Douwe Bob 33
5   3   T-Shirt Weather Circa Waves 32
6   21   Ship To Wreck Florence + The Machine 32
7   12   King  Years & Years 31
8   15   Come Together Echosmith 31
9     NW   Mercy Muse 31
10   14   Let It Go James Bay 30
11   2   Cause I`m A Man Tame Impala 29
12   5   Go Chemical Brothers 29
13   6   Shut Up And Dance Walk The Moon 29
14   11   Hungry Dotan 29
15   13   FourFiveSeconds Rihanna, Kanye West, Paul Mc Cartney 29
16   18   Riddles Kensington 29
17   25   Love Me Like You Do Ellie Goulding 29
18   10   Friction Imagine Dragons 28
19   16   Dead Fox Cortney Barnett 28
20   27   Photograph Ed Sheeran 28
21     NW   Break The Rules Charli XCX 28
22     NW   Stole The Show Kygo 27
23     NW   Intoxicated Martin Solveig ft. GTA 27
24   19   Shine Cool Quest 26
25   20   Ghost Town Adam Lambert 26
26     NW   Let It Burn Moke 26
27     NW   Barcelona George Ezra 26
28     NW   We Don`t Make The Wind Blow Common Linnets 25
29   30   Save Me Listenbee 25
30     NW   Holding On Disclosure ft. Gregory Porter 23
             
 Hitzound volgt 24 uur per dag de airplay van 3FM. De hitlijst wordt samengesteld op basis  
 van dagelijks gemeten airplay op 3FM met uitzondering van locatie uitzendingen.  

Anouk - New Day

Nieuwe Single Release : ANOUK – New Day

Vandaag gaat de nieuwe single in première van Anouk! De Haagse zangeres primeurde de track bij Giel Beelen op 3FM. De laatste tijd postte Anouk al een paar audiofragmentjes en foto`s als teaser op de verse single. Anouk meldt op haar Facebook pagina dar de videoclip bij de track “New Day” gemaakt is door Lize Korpershoek. Anouk over de video; "Het was een gezellige en chaotische nacht in het park met onder andere Bokoesam, SBMG, Odog Sirrandall Positieve Energie, Adje (Adjedonnie), Lil Kleine, Kempi, Douwe Bob Posthuma, Murda Turk, I am Aisha, Rochelle, Cho, Sjaak, Jonna Fraser @jAyzea, @huzane en @jefferson.osei". Deze lekkere track bombarderen we als de nieuwe Hitzound Smash voor de komende week! Check de nieuwe video hier.

Major Lazer - Powerful (ft. Ellie Goulding)

Nieuwe Video Release : MAJOR LAZER ft. ELLIE GOULDING – Powerful

Goed bezig, de mannen van Major Lazer! DJ en producent Diplo scoorden voor het eerst op nummer 1 in de Nederlandse charts met “Lean On” , samen met DJ Snake en MØ! Major Lazer komt met een nieuwe single én video! Tegenover iHeartRadio meldde Diplo: “It was like a long time ago, we were doing a lot of stuff on Mad Descent with him (DJ Snake), he’s just a friend. And there are only three producers we worked with on the record. Him, this guy named Boaz (van de Beatz), who’s a Dutch guy that rolled the bass with me, and then the Picard Brothers, who did a record with Ellie Goulding with us called “Powerful”. That’s our next single. And, they’re just guys who I loved and I wanted to be part of the record.” De nieuwe single “Powerful” wordt verwacht nog voor de release van het nieuwe Major Lazer album. Naast Ellie Goulding werkt Jamaicaan Tarrus Riley aan de nieuwe single mee. Check de nieuwe video hier bij Hitzound.

 

Roger Sanchez - Remember Me

Nieuwe Single Release : ROGER SANCHEZ – Remember Me

De Amerikaanse house DJ en producer Roger Sanchez (Queens (New York) is back! Vijf jaar na zijn laatste hitnotering verschijnt zijn nieuwe single “remember Me”. De grootste hit van Roger Sanchez is natuurlijk “Another Chance” (2001), afkomstig van zijn debuutalbum First Contact. Hierop werkte hij samen met Armand Van Helden, Sharleen Spiteri (Texas) en N'Dea Davenport (Brand New Heavies). “Another Chance” bereikte de eerste plaats van de Britse single chart. Hij produceerde het nummer zelf, net als zijn succesvolle single “Turn On The Music”. In 2003 won Sanchez een Grammy Award voor zijn remix van “Hella Good” van No Doubt. Check de video van zijn nieuwe single “Remember Me” hier bij Hitzound.