Gavin James – Heavy

Credits: Sony Music

Nieuw in de TIP 40 is de nieuwe singel van Gavin James: ‘Heavy’. Daarin blikt de Ierse singer-songwriter terug op zijn jongere zelf, vertelt hij. “It kind of dwells on some of my past mistakes as a person and how I wish I could go back and fix them as the person I feel I am today.” Vorige maand stond Gavin nog op Paaspop, waar hij met Douwe Bob een Everly Brothers-duet deed en later ook in de show van Douwe optrad. Eerder nam hij met Hannah Mae een Engels-Nederlandse versie op van zijn singel ‘Afterlife’. De video van zijn nieuwe krachtige song ‘Heavy’ check je hier.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Benny Neyman – Ik Zal Je Heb (Alarmschijf 1983)

Credits: CNR

Op 1 augustus, maar dan in 1981, ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘’k Zal je heb’ van Benny Neyman. Het nummer werd origineel geschreven door Dimitris Iatropoulos, Michel Jourdan en Shuki Levy. Benny schreef er de Nederlandse tekst voor. Het was een cover van Shuky & Aviva met als titel ‘Je T’Aime Un Peu Trop’ by Shuky & Aviva (1975).  Het nummer stond op zijn album ‘Vlinders van de nacht’. Een jaar eerder brak Benny door in de Nederlandse Top 40 met zijn zomerse singel ‘Ik weet niet hoe’. Het was zijn eerste hit en wist de top tien te halen. ‘Ik weet niet hoe’ was een cover van zangeres Mia Martini (‘Agapimu’).  De LP ‘Vlinders van de nacht’ bleek heel succesvol en behaalde de 8e plaats in de Nederlandse Album chart. Behalve het nummer ‘’k Zal je heb’ stond op de plaat nog een hit:  ‘Vrijgezel’. Dit was ook een cover, ditmaal van Michael Holm, die in 1980 succesvol was met ‘Ein Junggeselle’.  Benny’s tweede hit ‘’k Zal je heb’ behaalde de 23e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved

 

TIP 40 Hitzound ( Week: 15 / 13 april 2024 )

Credits: Sony Music

De nieuwste en meest hit potente tracks voor Hitzound 40 zijn gebundeld in de TIP 40.  Elke week wordt de nieuwe lijst onafhankelijk samengesteld. Singels in de TIP 40 maken direct kans op een hit notering voor de Hitzound 40, die elke vrijdag wordt gepubliceerd. 

Platen, genoteerd met een * zijn nog niet officieel uitgebracht. De nieuwe TIP 40 check je vanaf nu elke zaterdag op www.hitzound.com.  Dit is de editie van week 14, met als datum 13 april 2024.

De TIP 40 wordt uitgezonden op zaterdag van 17.00 tot 20.00 uur op VandaagRadio met Corné Wolfs.

Schijven voor week 15:

Hitzound Smash (Hitzound)PEDRO – Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà
Alarmschijf (QMusic)ILLUSION – Dua Lipa
Repeat of Niet (QMusic)EYES CLOSED – Imagine Dragons
Corné’s Aandachttrekker (VandaagRadio)PEDRO – Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà
Powerplaat (JEY)ILLUSION – Dua Lipa
Boosterplaat (DragonFM)NOBODY – OneRepublic
Dance Smash (Radio 538)END OF TIME – Lucas & Steve ft. Jordan Shaw
538 Favourite  (Radio 538)ILLUSION – Dua Lipa
Megahit  (3FM)ILLUSION – Dua Lipa
Top Song  (Radio 2)STILL LOVE – Jack Jarryd
Grandslam  (SLAM!)PEDRO – Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà
MixMarathon Track o/t Week  (SLAM!)WILD – James Hype
KinkXL (Kink)MY THOUGHTS GO – Stone
Hit van 100 (100%NL)SUGARDADDY – Roxy Dekker
De DiXte (FUN X)BOSA – Ir-Sais & Issairo
Flitsschijf (Rivierenland Radio)SUGARDADDY – Roxy Dekker
Sterren NL (Paradeplaat)NOG EENTJE DAN – Stef Ekkel & Vinzzent
Topschijf (QMusic België)ILLUSION – Dua Lipa
Tune of the Week (BBC Radio 1)FORGET ABOUT US – Perrie
Record of the Week (BBC Radio 2)FORGET ABOUT US – Perrie

 Week:  15 /   13  april  2024
PosVWTitel – ArtiestWk
01NWPEDRO – Jaxomy, Agatino Romero & Rafaella Carrà     🏆1
0240ILLUSION – Dua Lipa  2
0304EYES CLOSED – Imagine Dragons2
0405BELONG TOGETHER – Mark Ambor4
0506RIM TIM TAGI DIM – Baby Lasagna  7
0607LA NOIA – Angelina Mango3
0708BEFORE THE PARTY’S OVER – Mustii8
0818DANCING STAR – Pet Shop Boys 3
09NWMY THOUGHTS GO – STONE1
1020MY OH MY – Ava Max  3
11NWWE DOEN ER ALLEMAAL AAN MEE – SIM-OJ & Froukje1
12NWALIBI – Ella Henderson & Rudimental1
1317DANCIN’ ALONE – Nick Schilder3
1419EXPLODE – Tiësto, Moguai3
1521RA TA TA – La Fuente2
1624THE LAST BIT OF US – Dean Lewis3
17NWTHESE WORDS – Badger ft. Natasha Bedingfield1
1827NEXT SEMESTER – Twenty One Pilots3
1928SCHAAM JE VOOR JE TRANEN NIET – Marco Schuitmaker3
20NWATTENTION – Krezip1
2131THE CODE – Nemo2
2233HOUSE – London Grammar2
2337BACK ON 74 – Jungle2
24NWUN CHANCE – Rolf Sanchez1
2532PATT (PARTY ALL THE TIME) – Sharam & Green Velvet2
2634ALL WE NEED – Ed Struijlaart2
2735END OF TIME – Lucas & Steve ft. Jordan Shaw2
2836CREATURES IN HEAVEN – Glass Animals2
2938PLEASE DON’T FALL IN LOVE WITH ME – Khalid2
3039WEED & VIDEOGAMES – Joe Buck2
31NWTHE SOUND OF SILENCE – Cyril ft. Disturbed1
32NWNOSTALGIE – Job1
33NWNOBODY – OneRepublic1
34NWHEAVY – Dotan1
35NWUNFORGETTABLE – Marcus & Martinus1
36NWFORGET ABOUT US – Perrie1
37NWSTILL LOVE – Jack Jarryd1
38NWHEAVY – Gavin James1
39NWIK ZEG HET TE WEINIG – Simon Keizer1
40NWHERE IT IS – Cian Ducrot   *1

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

The Trammps – Love epidemic (Flashback 1974)

Credits: Philadelphia International Records

Terug naar 13 april, maar dan in 1974! Op deze dag komt ‘Love epidemic’ van The Trammps binnen in de Veronica Top 40.  Met dit nummer scoorde de Amerikaanse groep in Nederland hun allereerste hit. Ze hadden dan ook alles mee, want behalve de Alarmschijf van Radio Veronica een week eerder, steunde ook Radio Noordzee Internationaal de singel!  ‘Love epidemic’ werd in dezelfde week ook verkozen tot Treiterschijf.  Het nummer werd geschreven door Norman Harris en Leroy Green en was afkomstig van de LP ‘Trammps’.

De band was afkomstig uit Philadelphia en was ontstaan uit de Moods en Volcanos, die in de sixties soulmuziek maakten.  Begin jaren zeventig waren The Trammps één van de eerste discogroepen. De eerste opname van de groep was ‘Zing! Went the Strings of My Heart’ (1972), dat wel een hit voor de groep zou worden, maar dan pas in 1975. Een nummer van Judy Garland overigens, uit 1943. Op het hoesje van ‘Love epidemic’ staat trouwens dat MFSB verantwoordelijk was voor de muziek.

MFSB was de afkorting van Mother Father Sister Brother. Deze groep met hun zwoele en opzwepende sound was verbonden aan het soullabel Philadelphia International Records. Zeven leden van MFSB werkten in 1968 al mee aan het welbekende ‘The horse’ van Cliff Nobles. Ze begeleidden opnames van top artiesten als Harold Melvin & the Blue Notes, The O’Jays, The Spinners, Wilson Pickett en Billy Paul. Terug naar The Trammps: ‘Love epidemic’  behaalde de 11e plaats in de Veronica Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Perrie – Forget About Us 

Credits: Sony Music

Perrie heeft haar eerste solosingel uitgebracht: ‘Forget About Us’. Ze schreef de track onder meer samen met Ed Sheeran. Het nummer ‘Forget About Us’ gaat over relaties uit het verleden, vertelt de Britse zangeres. “Relationships have been a huge part of my life and they’ve made me who I am now. I think it’s a nice sentiment to be honest about and it’s super relatable.”  Van 2011 tot 2022 maakte Perrie deel uit van de groep Little Mix, waarmee ze bijna 30 miljard streams op haar naam heeft staan. Op dit moment werkt ze aan haar debuutalbum.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

The Hollies – Jennifer Eccles (Flashback 1968)

Credits: Parlophone, EMI

Terug naar 13 april, maar dan in 1968! Op deze dag kwam ‘Jennifer Eccles’ van The Hollies binnen in de Veronica Top 40. Het nummer werd geschreven door de bandleden Graham Nash en Allan Clarke. Het nummer belandde niet op een studioalbum, maar o.a. wel op de verzamelaar ‘The Hollies At Abbey Road (1966-1970).  Het nummer werd gepend door Graham en Allan met inbreng van hun vrouwen. De titel van de singel was een combinatie van hun namen (Allan Clarke’s vrouw Jennifer Bowstead en Graham Nash’s vrouw Rose Eccles).

Na het ietwat teleurstellende internationale hit resultaat van het psychedelisch georiënteerde ‘King Midas in Reverse, was dit nummer een terugkeer naar de populaire stijl die commercieel succesvol was voor de groep.  In Engeland en Europa stond ‘Open up your eyes’ op de B-kant van de singel. Voor Amerika koos de platenmaatschappij voor ‘Try it’.  The Hollies behaalden de 7e plaats in de Britse charts en stonden o.a. ook in Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen en Australië in de top 10. Niet in Nederland; daar kawm ‘Jennifer Eccles’ terecht op nummer 20.

De naam ‘Jennifer Eccles’ kwam later ook voor in het nummer ‘Lily the Pink’ van The Scaffold; de verwijzing is een grapje, aangezien Graham Nash, die de Hollies in december 1968 verliet, de achtergrondzang zong op deze opname; Nash was van 1964 tot 1966 getrouwd met Rose Eccles.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

STONE – My Thoughts Go

Credits: Universal Music

Het Liverpoolse kwartet STONE kondigde deze week hun debuutalbum ‘Fear Life For A Lifetime’ aan, samen met de release van hun nieuwe singel ‘My Thoughts Go’. De band gooide hoge ogen met hun twee ‘punkadonk’ EP’s en heeft inmiddels een behoorlijke fanbase weten op te bouwen, onder andere door hun enorm energieke en onvoorspelbare liveshows. 

‘Fear Life For A Lifetime’ is een verzameling liedjes dat dient als plek voor jongvolwassenen, om hen te helpen navigeren door tumultueuze ervaringen. Voor wanneer je liefde hebt gevoeld, maar niet altijd het gevoel had dat je het verdiende; voor als je ambitieus bent geweest, maar ook geteisterd werd door twijfel aan jezelf; wanneer je soms zelfverzekerd was, maar bij anderen verpletterd werd door angst: dit album is voor jou. En minstens zo belangrijk: als je ooit het gevoel hebt gehad dat je er niet bij hoorde, biedt STONE een community die aanvoelt als een gastvrij thuis – ver van huis.

‘Fear Life For A Lifetime’ komt uit op 12 juli. Deze zomer kun je STONE zien op o.a. Sniester Festival, Vestrock en Zwarte Cross.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Roger Glover And Guests – Love Is All (Flashback 1975)

Credits: Purple Records

Terug naar 12 april, maar dan in 1975! Op deze dag kwam ‘Love is all’ van Roger Glover & Guests binnen in de Nationale Hitparade. De opvallende en hilarische animatieclip bij deze singel had een belangrijk aandeel in het succes. ’Love is all’ werd niet gezongen door Roger Glover, maar door de Amerikaanse heavy-metal zanger Ronnie James Dio.  Roger schreef wel de muziek voor tekenfilm The Butterfly Ball and the Grasshopper’s Feast. Dat deed hij samen met pianist Eddie Hardin en zo ontstond ‘Love Is All’.

Toen de Welshe bassist Glover in 1973 uit Deep Purple werd gezet, was hij er een tijd kapot van. “Het is niet makkelijk als ze je vragen de grootste band van de wereld te verlaten. Vooral nadat je dat geweldige avontuur hebt meegemaakt,” zei hij er later over. Maar gelukkig blijft de muziek trekken en start Glover met nieuwe projecten. Zo produceerde hij albums voor Judas Priest, Nazareth en Status Quo. Ook besloot hij aan te haken bij een soloproject van zijn ex-collega Jon Lord.

Lord wilde een rockopera baseren op het in 1973 verschenen prentenboek The Butterfly Ball and the Grasshopper’s Feast van het Brits schrijversduo Alan Aldridge en William Plomer. Dat prentenboek was op zijn beurt gebaseerd op het gelijknamige kindergedicht van Brits historicus William Roscoe uit 1802. Gedicht en boek gaan over een gemaskerd bal van kleine dieren. Dat was een prima basis voor een rockopera, vond Lord.

Lord had het echter te druk met Deep Purple, en Glover maakte er daarom een solo project van. In 1974 verscheen zo zijn solodebuut, het conceptalbum  ‘The butterfly ball & the grasshopper’s fast’. Bevriende muzikanten waren niet te beroerd hem een handje te helpen, zoals Glenn Hughes, Eddie Hardin, David Coverdale, John Lawton (Uriah Heep) en Ronnie James Dio.

De clip werd razend populair en vaak te zien bij Top Pop en mede daardoor rukte de singel naar de eerste plaats op in de Nationale Hitparade. Er werden meer dan 110.000 singels van verkocht, wat hen een gouden plaat opleverde.

Er kleefde wel smet aan de release: zowel Ronnie James Dio als Eddie Hardin kregen toen niet de credits en derhalve geen dollars.  Dio zei daar later over: “Roger dacht dat ik de gelukkigste man op aarde zou zijn toen hij me de singel overhandigde. Ik gaf ‘m onmiddellijk terug toen ik zag dat er Roger Glover And Guests op stond. Mijn naam werd niet eens genoemd. Ik had wel wat meer respect verwacht.”

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Hitzound 40 ( Week: 15 / 13 april 2024 )

Credits: Ruth-Medjber / Hozier: nieuw op nummer 6 in de Hitzound 40

Elke vrijdag presenteert Hitzound de nieuwe TOP 40 met populairste tracks van dit moment. De lijst wordt wekelijks samengesteld aan de hand van de meest bekeken en beluisterde singels via Hitzound.  Dit is de lijst van 13 april 2024.

De Hitzound 40 wordt wekelijks uitgezonden op zaterdag door Vandaag Radio (12.00 – 15.00) en JEY (15.00 – 18.00)  Presentatie: Corné Wolfs.

Deze editie van de Hitzound 40 telt maar liefst zes superstipnoteringen!  We nemen deze week afscheid van vijf singels: Lost Frequencies ft. Bastille / Oscar and the Wolf / Son Mieux / Bankzitters / Meau. Vijf songs weg, dat betekent evenveel nieuwe noteringen. Een warm welkom is er voor Chef Special / David Guetta & One Republic / ABBA / Roxy Dekker / Hozier.

PosVWTitel – Artiest          /     Week 15  –    13 april 2024Wk
0101EUROPAPA – Joost🏆06
0205AUSTIN – Dasha🏆04
0302ALCHEMY – Gintronix 09
0404STUMBLIN’ IN – CYRIL🏆09
0503END OF BEGINNING – Djo🏆07
06NWTOO SWEET – Hozier🏆01
0710YOU & ME – Goldband🏆02
0812SPHINX – Di-Rect 04
0908TRAINING SEASON – Dua Lipa🏆08
1016I LIKE THE WAY YOU KISS ME – Artemas 03
1106BEAUTIFUL THINGS – Benson Boone🏆11
1207WHY CAN’T WE BE FRIENDS – Ariana Grande 05
1319MWAKI – Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau 04
1414TURN THE LIGHTS BACK ON – Billy Joel 08
1509TEXAS HOLD ‘EM – Beyoncé 08
1615UNDECIDED – Rondé 11
1717LIGHTER – Galantis, David Guetta & 5 Seconds of Summer 06
18NWSUGARDADDY – Roxy Dekker 01
1921SLOW IT DOWN – Benson Boone🏆03
2030VLAMMEN – Eefje de Visser 03
2120THE DOOR – Teddy Swims🏆16
2227HOME – Good Neighbours 04
2318LAAT ME NOOIT MEER LOS – Jaap Reesema & Gavin deGraw🏆05
24NWWATERLOO (50TH ANNIVERSARY) – ABBA 01
2525MY BLOOD – Di-Rect🏆10
2611OH NO :: HE SAID WHAT? – Nothing But Thieves 10
2713LONELINESS – Pet Shop Boys 10
2824BEFORE YOU LEAVE ME – Alex Warren 05
2936HUMAN – Lenny Kravitz 02
3040OUTSIDE OF LOVE – Becky Hill 02
3131SCARED TO START – Michael Marcagi06
3226THE SHOW – Niall Horan 03
3323DIZZY – Olly Alexander 06
3434I SAID NO SIR – Davina Michelle 03
3535GOOD TO BE – Mark Ambor🏆13
3637IT’S YOU OR ME – Racoon 02
37NWI DON’T WANNA WAIT – David Guetta & OneRepublic 01
3828NOTHING TO LOSE – Douwe Bob 13
3929KLEPTOCRACY – OMD 11
40NWFLY LIKE ME – Chef Special 01

 

The Cure – Friday I’m In Love (Kluis van de Flops 1992)

Credits: Fiction Records

Vandaag openen we de Kluis van de Flops voor ‘Friday I’m in love’ van The Cure. Was dat geen hit in de Nederlandse Top 40, hoor ik je hardop denken. Nee: de singel strandde in de Tipparade, schandelijk genoeg! O.a. Robert Smith schreef het nummer voor het album ‘Wish’ uit 1992. Deze LP haalde in Engeland de top positie en was nummer 2 in de Amerikaanse Album chart.

De videoclip van Tim Pope behorende bij dit nummer won in 1992 de MTV Video Music Award.

Robert Smith vertelt: “Ik schreef het. De melodie zat ineens in mijn hoofd, als zijnde een bekend werkje van iemand anders. Ik werd er gek van want uiteindelijk bleek niemand anders het geschreven te hebben dan ik.” De bas lijn zou deels overeenkomen met twee songs van New Order: Just like heaven en All the way. “Natuurlijk, het is een dom popliedje. Maar juist omdat het zo absurd is, is ‘ie eigenlijk erg goed”.

 De plaat werd een hit in vrijwel geheel Europa. In thuisland het Verenigd Koninkrijk werd de 6e positie in Engeland, nummer 1 op Amerikaanse Billboard Alternative   Airplay chart. Tijdens de live optredens van The Cure op Pinkpop 2012 en Pinkpop 2019 werd het nummer steevast ten gehore gebracht.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Dua Lipa pakt Alarmschijf en Megahit met Illusion 

Credits: Warner

Deze week Alarmschijf én Megahit: het kan niet op voor Dua Lipa! Een inkoppertje natuurlijk, maar ook een lekkere plaat. . . . ‘Illusion’ is alweer de derde singel van het aankomende album ‘Radical Optimism’. Deze plaat, o.a. met de hits ‘Houdini’ en ‘Training season’, komt uit op 3 mei. Volgens Dua Lipa is ‘Illusion’ het sleutelnummer van haar nieuwe album. “Ik voelde me heel sterk op het moment dat ik dat nummer aan het schrijven was,” aldus de zangeres. “Omdat het echt voorbij iemands praatjes keek, denk ik, bij gebrek aan een betere omschrijving. Ik voelde me in een sterkere positie, omdat ik dacht dat ik voorheen misschien voor zoiets zou zijn gevallen, maar dat ik nu kan dansen met de illusie die diegene ophoudt.”  Dua Lipa is met ‘Illusion’ tevens de Powerplaat op JEY en de 538 Favourite.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Nederpop Hit ABC : Arne Jansen

Credits: Telstar

Hitzound geeft een alfabetisch overzicht van de meest succesvolle Nederpop acts. Met de meest populaire Nederlandse zangers, zangeressen, bands en rappers vanaf 1965 tot nu. We vervolgen het Nederpop hit ABC archief na Armin van Buuren met:

Arne Jansen

In het Nederpop Hit ABC Dossier werpen we vandaag de spotlights op Arne Jansen. Al op negenjarige jongen mocht hij enkele Duitstalige liedjes opnemen met muziekuitgever Jaap de Kruyff. Jansen trad op als Aloys Jansen en later Aloys Johnson. Op aandringen van zijn moeder leerde hij het vak van kapper, maar hij bleef tegelijkertijd bezig met een carrière in de muziek, waarbij hij zich vooral op Duitsland richtte. “Dat hele kappersvak interesseerde me eigenlijk niet. Ik dacht alleen maar aan de muziek. Ik knipte waarschijnlijk zelfs op de ritmes van hits”, herinnerde Arne zich. Nog kappend nam hij het lied ‘Meisjes Met Rode Haren’ op. Het sloeg onmiddellijk aan! Het nummer stond 17 weken in de Veronica Top 40.

Met zijn begeleidingsband ‘Les Cigales’ ging hij veelvuldig het land in: zeker 100.000 keer. . .  Met “Meisjes met rode haren’ was hij tevens te horen in de film Turks Fruit. Vanwege het succes van zijn debuutsingel werkte Arne daarna nog halve dagen in de kapsalon van zijn baas. Zijn muzikale carrière verliep voorspoedig, al ging hij nooit meer over het succes van dat eerste nummer heen.

Met de opvolger ‘Zo zijn de meisjes’ sleepte hij een Treiterschijf binnen op Radio Noordzee. wist hij dat succes niet te evenaren. Deze single bereikte de 46e plaats in de Radio Noordzee Top 50. Gedurende de jaren zeventig en tachtig scoorde hij een handjevol kleinere hits, waaronder ‘Zeven brieven’, dat een coverversie was van ‘Seven tears’ van de Goombay Dance Band. Het laatste hitje van Jansen dateert uit 1992, toen ‘Zeg eens meisje’ tot de 34e plek kwam. Hij bleef echter singels en albums maken en was veelvuldig actief op feesten waarbij het Nederlandstalig lied/levenslied centraal stond, zoals de populaire Mega Piratenfestijnen. In 2000 kreeg hij met terugwerkende kracht een gouden plaat voor ‘Meisjes met rode haren’, nadat uit een hertelling bleek dat er 150.000 exemplaren van waren verkocht.

Naast zijn muzikale activiteiten trainde Jansen politiehonden en had hij een stoeterij, waar hij minipaarden fokte.  In 2007 overleed Jansen plotseling, op slechts 56-jarige leeftijd.

Meest succesvol in de Nederlandse Top 40:

01MEISJES MET RODE HAREN197217 wk. – 03
02ZEVEN BRIEVEN198205 wk –  17
03MOOIE MEISJES197506 wk –  26
04JULIE198305 wk  – 28
05ALS EEN MEEUW IN DE WIND198304 wk  – 30

De meest gestreamde song van Arne Jansen is ‘Meisjes met rode haren’ met zo’n 2.500.000 streams. Dat is zo’n 300.000 streams meer dan ‘Zeg ‘ns meisje’.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Week :  15

PEDRO – Jaxomy x Agatino Romero x Raffaella Carrà 

Hitzound Top 40

Brand New

Eurovision Songcontest

Summer Hits

Hitzound Smash Archief

Flashback The 60s, 70s 80s

Homo Top 100

Latest Tweets

NL Top 200

Google ad







Translate »